טור דעה
נמאס לכם לנסות לדאוג לבריאותך הפיזית והנפשית? למה להתעסק באכילה בריאה, בפעילות גופנית ובטיפול כשאפשר פשוט לבלוע כמה כדורים? זה הרבה יותר קל, נכון? כבר מזמן הפכנו להיות אנשים שמחפשים את הפתרונות הקלים ולא את הפתרונות הנכונים. אבל בריאות זה לא מנה חמה, זה לא לוקח שלוש דקות.
ושלא תבינו אותי לא נכון, גם אני לוקח מידי פעם כדור כשיש כאב ראש. אבל אני רחוק ממושלם ומילת הקסם היא מתינות.
יש תרופות שמטפלות במחלה, יש שמפחיתות סיכון ויש שמקלות על תסמינים. השאלה היא אם הטיפול מתאים לנו ואיך משלבים אותו בהרגלים שתומכים בבריאות.
אבל ברצינות
אם משהו בטיפול לא ברור, שאלו את הרופא או הרוקח מה המטרה, מה התועלת ומה צריך לעקוב אחריו. לא מפסיקים טיפול ולא משנים מינון על סמך טור דעה — גם לא טור שלי.
בריאות באמת אינה מנה חמה. תנועה, שינה ותזונה ראויות למקום ביומן שלנו, לצד הטיפול שנקבע לנו. פחות קיצורי דרך, יותר מעורבות.
לקריאה נוספת: FDA — שאלות לרוקח על שימוש בטוח בתרופות.





