לתזונה נכונה יש תפקיד משמעותי בתהליך השיקום, ולכן אנו משלבים דיאטנית קלינית בצוות השיקום הפיזיקלי. תזונה קלינית שיקומית פירושה בניית תוכנית תזונה מותאמת אישית שתומכת בהחלמה הפיזית ומשפרת את בריאות המטופל במהלך השיקום. הדיאטניות ברשת מרכזי הבריאות שלנו מתחשבות במצב הרפואי של המטופל, בסוג הפגיעה ובמטרות הטיפול: למשל, אחרי אירוע מוחי או התקף לב נתאים תזונה המפחיתה גורמי סיכון (כמו מלח, כולסטרול רווי וסוכר) כדי לסייע בשיקום מערכות הלב וכלי הדם.
במקרים של שיקום אונקולוגי נתכנן תפריט עשיר בחלבון ובקלוריות בריאות, להתמודדות עם ירידה במשקל ותופעות לוואי של טיפולים כימותרפיים. גם למבוגרים שאיבדו תיאבון או ירדו במשקל עקב מגבלה גופנית נבנה תפריט להשבת אנרגיה וחוסן. במילים אחרות, התזונה היא כלי טיפולי משלים שמזרז את ההחלמה, מחזק את הגוף ומסייע למטופל להרגיש טוב יותר בכל המובנים.





