דרופ פוט – צניחת כף רגל: עושים סדר וזו האמת…
מאת: אלכסנדר ויויאן |
03/07/2023
מזמינים אתכם להתייעץ!
השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:
הגיע הזמן לעשות סדר: מה זה דרופ פוט? יש פתרונות שאולי לא סיפרו לכם עליהם.
צניחת כף הרגל, המכונה גם דרופ פוט , הוא מצב רפואי בו אדם מתקשה להרים את החלק הקדמי של כף הרגל. זה יכול להפוך את ההליכה למאתגרת ויכול להוביל להליכה ייחודית שבה האדם עלול לגרור את אצבעות הרגליים, להרים את הרגל גבוה מהרגיל בזמן ההליכה, או אפילו למעוד וליפול. צניחת כף הרגל יכולה להיגרם על ידי מצבים רפואיים שונים ופציעות.
ישנם שני סוגי צניחת כף רגל, דרופ פוט. בהתאם יבחר הפתרון היעיל ביותר. סוג ראשון: פגיעות (מערכת העצבים המרכזית) כגון ארוע מוחי, טרשת נפוצה, שיתוק מוחין CP וכד'. סוג שני: פגיעה בעמוד שידרה באזור גב מרכזי ותחתון, (מערכת עצבים פריפריאלית), כגון פריצת דיסק חמורה, פגיעה בחוט שידרה, פגיעה בעצב ברגל וכד'.
בישראל, מתרחשים קרוב ל – 20,000 אירועים מוחיים בשנה. אין מי שחסין בפני ארוע מוחי, אך יש אוכלוסיות סיכון. ויש דרכים טובות לשיקום!!!
הסיבות העיקריות לצניחת כף רגל הן:
- אירוע מוחי – אחת הסיבות הנפוצות לתופעה של צניחת כף רגל, לאחר שבץ מוחי יש לעבור שיקום ממושך בגלל השיתוק בגפיים והפגיעה בניידות.
- טראומה – פגיעה ישירה באזור הברך (ראש הפיבולה) בעצב פרוניאלי או פגיעה בעצבים באזור כל הרגל. פריפריאלית.
- סיבוך בניתוח – כתוצאה מהליכים כירורגיים שונים באזור הברך עלול להיגרם לחץ על העצב הפרונאלי שמביא להתפתחות צניחת כף הרגל.
- גידולים – דרופ פוט יכול להתפתח כתוצאה מהופעת גידולים וציסטות הגורמים להפעלת לחץ חיצוני או פנימי על העצב הפרונאלי.
- מבנה לקוי – כלי דם שהתפתחו באופן לא תקין וגורמים ללחץ על העצב הפרונאלי.
- מחלות – מחלות הפוגעות בעצבים כמו טרשת נפוצה, שיתוק מוחין, סוכרת, ועוד עשויות להביא להופעת דרופ פוט.
- מאמץ יתר – פעילות גופנית או עבודה פיזית הגורמות לפגיעה בעמוד השידרה (פריצת דיסק חמורה וכד') ובעצבים קרובים.
תופתעו לדעת: יש פתרון. לומדים ללכת מחדש עם הפתרונות שלנו:
חלק גדול מהניתקלים בצניחת כף רגל, דרופ פוט, יזדקק לעזרים שונים שיקלו על ההליכה. עזרים יכולים להיות ממקל הליכה, סדים קלי משקל, מחומרים מתקדמים, האוחזים את הרגל באופן מדויק ונכון. בשנים האחרונות פותחה מערכת ממוחשבת פורצת דרך בישראל על ידי חברת ביונס BIONESS. שמה של המערכת L300GO.
מיכאל אלכסנדר, טכנאי אורטופדיה וקלינאי ב"סטרייד אורטופדיה בע"מ" והמתמחה בפתרונות ממוחשבים להנעת גפיים משותקות, משיב על כמה שאלות נפוצות:
איך נראית המערכת הממוחשבת "ביונס L300GO "?
זוהי רצועה עליה מחשב זעיר (בגודל של סלולרי).
היכן ממקמים מערכת ה-"ביונס L300GO"?
תחת הברך.
מה עושה מערכת ה-"ביונס L300GO "?
מערכת זו לומדת את ההליכה תוך כדי ההליכה ובעיתוי הדרוש תשלח גרוי זעיר לשריר המשותק ותפעיל אותו! באופן זה כף הרגל מגיבה בדומה לכף הרגל הבריאה.
מה היתרונות של מערכת "Bioness L300GO"?
ידידותיות למשתמש/ת מעוצבת לתפעול גם ביד אחת. פרט "לבוש" אסטטי יותר מפתרונות אחרים ומאפשר הליכה בכל סוג הנעלה ואפילו יחפים. הגדלת נפח שריר וחיזוק השריר המשותק. בטיחות בהליכה – מניעת צניחת כף רגל / התקלות בריצפה. חיסכון באנרגיה בהליכה = הגדלת מרחקי הליכה. סיכוי ללמידה מחדש של ההליכה ושיקום מהיר יותר וללא ספק ידידותי יותר.
והשיקום הרפואי שלנו:
הגוף משקיע אנרגיה גבוהה בהליכה לכן סובלים מעייפות בהליכה, ורק באמצעות שיקום רפואי מקצועי, כגון זה הניתן במרכז השיקום הפרטי ה-GRC, ניתן ללמוד כיצד ללכת מחדש ולחיות בשלום עם התסמינים. המטרה של השיקום הרפואי היא לאפשר ניידות קלה יותר, לרוב בעזרת התאמת עזרים אורטופדיים כמו סד ייעודי המושך את הרגל למעלה ומשפר את היציבות, או התאמת מכשיר רפואי ממוחשב לשיקום ההליכה כמו ביונס L300GO.
בסטרייד אורטופדיה בע"מ, נאפשר לימוד ההליכה מחדש ומתמודדים גם עם דרופ פוט – צניחת כף רגל.
צרו קשר באתר או בטלפון: 8363*
ויויאן אלכסנדר – פזיותרפיסטית ואורטוטיסטית (טכנאית אורתופדיה) בעלת שלושה תארים אקדמאיים המשלבים את מקצועות הפיזיותרפיה והאורטוטיקה. ויויאן אלכסנדר מתמחה בהתפתחות הילד, בפיזיותרפיה ובאורטוטיקה שילוב ייחודי המאפשר מציאת הפתרונות האורטוטיים הטובים ביותר תוך ניהול דו-שיח יעיל עם הצוות הרפואי המלווה. מידע נוסף אודות מדרסים בהתאמה אישית תוכלו למצוא כאן.